600 jaar Biesbosch

Verslag vaartocht met de Zilvermeeuw 2 naar aanleiding van 600 jaar St. Elisabethsvloed georganiseerd door Erfgoedvereniging op zaterdag 20 november 

De vaartocht startte in Lage Zwaluwe om 13.30. Aan boord waren 132 leden, belangstellenden en genodigden waaronder burgemeester De Kok, wethouder Schuitmaker en de heer Wim van Wijk, samensteller van de ‘ Historische Atlas van de Biesbosch’, waarop de presentatie grotendeels was gebaseerd.

Tijdens de vaart wordt de 40 minuten durende presentatie aan de hand van oude kaarten uit de Historische Atlas van de Biesbosch, afgewisseld met beelden hoe het gebeid tegenwoordig is vertoond door Rien van der Veeke, archivaris van Erfgoedvereniging Heerlijkheid Hooge en Lage Zwaluwe.

Aan het college, in de persoon van wethouder Schuitmaker wordt een exemplaar van de atlas overhandigd wat door de heer Wim van Wijk wordt gesigneerd.

Ook wordt het eerste exemplaar van het themaboekje van dit jaar over Zwaluwse bedrijven vanaf vroeger tot heden overhandigd aan de heer Dick Heil van de stichting Heldens de Laat die het boekje ondersteunt met een financiële bijdrage.
Omroep Drimmelen maakte opnames van de lezing/presentatie welke worden vertoont op Youtube. Ook in Weekblad ’t Carillon maakte er een verslag van alsook Kijk op Drimmelen.

De geslaagde vaartocht eindigt om 16.30 weer in Lage Zwaluwe waarna de enthousiaste deelnemers weer aan land gaan.

Bron film: Omroep Drimmelen