Themaboekje Bedrijven van Erfgoed vereniging Heerlijkheid Hooge en Lage Zwaluwe

Dick Heil en Mariette van Straten bekijken het zojuist uitgereikte eerste exemplaar. [Foto: Anneke Moerenhout]

Op zaterdag 20 november 2021 vond de overhandiging plaats van het themaboekje Zwaluwse Bedrijven  vanaf vroeger tot heden.
Namens Stichting Heldens de Laat nam voorzitter Dick Heil het eerste exemplaar in ontvangst. Nummer twee ging naar secretaris Mariette van Straten. Stichting Heldens de Laat maakte de uitgave mogelijk doormiddel van een donatie.
In tegenstelling tot vorig jaar konden we er ondanks de corona pandemie een feestelijk tintje aan geven, door middel van een vaartocht met de Zilvermeeuw.

In thema boekje “Bedrijven Hooge en Lage Zwaluwe” worden de bedrijven in Zwaluwe vanaf vroeger tot heden beschreven. Velen hadden te maken met de Biesbosch, anderen met
landbouw zoals de smeden. Ook werd veel vlas verwerkt. Dan waren er de nodige timmerlieden. Vele bedrijven zijn verdwenen toen in de jaren ’60 saneringsregelingen werden ingevoerd. Wel zijn er meer overgebleven dan wel gevestigd dan de in Burt 103 beschreven Winkels en Cafés.

Nu ligt dit stuk Zwaluwse geschiedenis vast in een papieren uitgave. De leden van de erfgoed vereniging zullen deze week het boekje thuis bezorgd hebben gekregen. Voor niet leden is het boekje verkrijgbaar bij de erfgoedvereniging zolang de voorraad strekt. Raadpleeg hiervoor onze  website erfgoedzwaluwe.nl