Artikelen bestellen

Erfgoed vereniging Heerlijkheid Hooge en Lage Zwaluwe heeft een aantal artikelen die u kunt bestellen. Op deze pagina kunt u deze vinden. Als u een of meer van deze artikelen wilt bestellen, vul dan de aantallen per artikel in . Vul daarna het formulier onderaan de pagina in met uw contact gegevens. U ontvangt de spullen dan zo snel mogelijk.

Let op: Verzenden van de artikelen is vanaf € 3,50
Bij meer dat 1 artikel kan het verzendbedrag oplopen tot maximaal € 6,75.

Velden met een * zijn verplicht

Vul het aantal in voor het artikel dat u wilt bestellen.

De prijs van de Vrijheid – Oorlogsslachtoffers van Hooge en Lage Zwaluwe

Thema nummer Burt 101 “De prijs van de Vrijheid” is verschenen naar aanleiding van de herdenkingen met betrekking tot 75 jaar bevrijding. Het is een gezamenlijke uitgave van Erfgoedvereniging Heerlijkheid Hooge en Lage Zwaluwe en Stichting bevrijding Hooge Zwaluwe en Helkant. Hierin worden alle oorlogsslachtoffer en de gevallenen tijdens de politionele acties in het voormalig Nederlands Indië uit de voormalige gemeente Hooge en Lage Zwaluwe en het Zwaluwse deel van Moerdijk beschreven. We hebben om 68 personen beschreven met bijvoorbeeld een foto en de overlijdensacte van de betrokkene.

Kosten: € 10,00 exclusief verzenden.

Ps: De verzendkosten voor het boek bedragen € 5,00 (in verband met het gewicht)

Catharina Nelemans, zuster in oorlogstijd

In het kader herdenking bevrijding 75 jaar heeft Erfgoedvereniging Heerlijkheid Hooge en Lage Zwaluwe een boek samengesteld over het leven van Rodekruiszuster Catharina Nelemans(1914 - 2006).

Omdat Lage Zwaluwe bij een strategisch punt, de Moerdijkbruggen ligt hebben zowel in 1940 als 1944 hier intensive gevechtshandelingen plaats gevonden. Nelemans heeft voor ons gebied in Brabant en bijzonder in onze dorpen tijdens de bevrijding vanaf najaar 1944 tot aan de capitulatie een zeer belangrijke rol gespeeld. Najaar 1944 toen de bevrijding door de geallieerden te verwachten was en in onze dorpen gevechtshandelingen zouden plaatsvinden werd een groot deel van de bevolking geëvacueerd wat zij grotendeels organiseerde.

Catharina Nelemans heeft vanaf 1943 een dagboek bijgehouden, wat wij na haar dood van de familie hebben ontvangen. Arie Nelemans en Arjan Lucas hebben p basis van de dagboeken dit mooie book samengesteld

Kosten: € 10,00 exclusief verzenden.

Ps: De verzendkosten voor het boek bedragen € 5,00 (in verband met het gewicht)

Uren, dagen, maanden, jaren...
Arie Nelemans schreef in 2015 een boek over de kerkgeschiedenis van de protestantse kerken in Hooge en Lage Zwaluwe

Het boek begint met één van de oudste kaarten uit het Nationaal Archief, gemaakt aan het eind van de 15e eeuw, waarop Lage Zwaluwe te zien is met de kapel en enkele dijkrelicten. Het eindigt met de hedendaagse tijd, met de predikanten die nu in Hooge en Lage Zwaluwe werken. In de vijfhonderd jaar beschreven geschiedenis van de Zwaluwse kerkgemeenschappen en kerkgebouwen, komt Nelemans met veel nieuwe informatie.

Kosten: € 35,00 exclusief verzenden.

Themaboekje De Zwaluwse Domeinen van prins Frederik & Honderd jaar kiesrecht

Het Thema boekje van 2018 beschrijft 2 thema's:

  • De Zwaluwse Domeinen van prins Frederik (schrijver Arjan Lucas)
  • Honderd Kiesrecht (Schrijver Kees van den Bosch)

Dit jaar bestaat het boekje uit twee thema’s. Vijfhonderd jaar Zwaluwe en de Oranjes, waarbij Arjan Lucas specifiek ingaat op de Zwaluwse domeinen van prins Frederik in de 19e eeuw. Het tweede deel gaat over het algemeen kiesrecht dat dit jaar honderd jaar geleden is ingevoerd. Kees van den Bosch − voormalige medewerker van de gemeente Hooge en Lage Zwaluwe en van 1969 tot 1992 gemeente secretaris van Elburg − heeft zich verdiept in dit onderwerp.

 

Thema nummer Spoorlijn

Themaboekje Langstraatspoorlijn
De Langstraatspoorlijn, in de volksmond ook wel Halve Zolenlijn genoemd, was een spoorlijn van Lage Zwaluwe via Waalwijk naar 's-Hertogenbosch. Dit boekje vertelt de geschiedenis.

Kosten: € 5,00 exclusief verzenden.

omslag FamilienamenThemaboekje Familienamen
Naar aanleiding van het Themajaar "Familienamen" heeft de erfgoedvereniging weer een boekje uitgegeven.

Kosten: € 5,00 exclusief verzenden.

boekje_themajaar_scheepvaartThemaboekje Scheepvaart en visserij verleden en heden in Zwaluwe, Drimmelen en Moerdijk
Naar aanleiding van het Themajaar van 2016 "Scheepvaart in Zwaluwe, Drimmelen en Moerdijk" heeft de erfgoedvereniging een boekje uitgegeven.

Kosten: € 5,00 exclusief verzenden.

Vlaggetje Hooge & Lage ZwaluweVlaggetje Hooge & Lage Zwaluwe
Wilt u een vlaggetje voor uw bootje, of gewoon omdat u ze mooi vind, kunt u ook vlaggetjes van Hooge & Lage Zwaluwe bestellen.

Kosten:
Kleine vlag: 20x30cm € 6,00
Grote vlag: 40x60cm € 9,00

Alleen aanpassen indien u de artikelen via de post wilt ontvangen.