In gesprek via de Voorleestelefoon

In gesprek via de Voorleestelefoon

Geniet samen van een mooi verhaal via de telefoon.

Vind jij het leuk om voor te lezen of om voorgelezen te worden? En lijkt het je gezellig om te bellen met iemand uit jouw eigen gemeente? Word dan Vertelmaatje!

Voor elkaar en met elkaar
In deze tijd waarin we afstand moeten houden tot elkaar, is het nóg belangrijker dat we er voor elkaar zijn. Daarom zijn we bij Bibliotheek Theek 5 gestart met de Voorleestelefoon. Een hoofdstuk voorlezen uit een mooi boek, een interessant artikel bespreken uit een magazine of krant, een praatje maken over wat je op dat moment aan het doen bent, verhalen delen over vroeger: alles mag en alles kan. Iedereen mag meedoen!

Je kunt je opgeven als voorlezer of als toehoorder. Je gaat dan 1-op-1 in gesprek via de telefoon. Doe mee, bel met iemand uit jouw gemeente en word elkaars Vertelmaatje. Zo blijven we, op afstand, tóch dicht bij elkaar.

Waarom voorlezen?
Voorlezen en voorgelezen worden is heel fijn. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Daarbij kan het een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin mensen soms verkeren. Voorlezen geeft ontspanning en kan een mooie aanleiding zijn voor een gesprek of om herinneringen op te halen. Dat maakt het tot een waardevolle en prettige bezigheid.

Meer weten of aanmelden?

Kijk voor meer informatie over de Voorleestelefoon op www.theek5.nl/voorleestelefoon, bel op werkdagen naar (085) 744 10 52 of neem contact op met Wikke van Dijk w.vandijk@theek5.nl en meld je aan. Op basis van jouw aanmelding, wensen en interesses gaat Theek 5 op zoek naar jouw ideale Vertelmaatje.

We zien je graag bij Theek 5!