Drimmelen aan de Biesbosch

Op vrijdagavond 19 november om 19.15 uur opent Theek 5 Made ‘Drimmelen aan de Biesbosch’. Dit is een nieuwe plek in de bibliotheek met prachtige materialen en boeken over onze blauwgroene gemeente Drimmelen aan de Biesbosch. Deze collectie is met zorg samengesteld voor kinderen en volwassenen uit de gemeente Drimmelen en voor andere geïnteresseerden.  Wij nodigen je van harte uit bij de opening van ‘Drimmelen aan de Biesbosch’, een mooie plek in de bibliotheek om onze trots op en liefde voor de blauwgroene gemeente Drimmelen met elkaar te delen.

600 jaar geleden vond de Sint Elisabethsvloed plaats. Een rampzalige vloed die een aantal dorpen compleet wegvaagde, maar waardoor ook Natuurpark de Biesbosch ontstond. Deze vloed heeft destijds het leven en werken van de bewoners van de gemeente Drimmelen enorm veranderd. Uiteindelijk heeft deze vloed een blijvende werking gehad op de uitzonderlijke mooie omgeving van de gemeente Drimmelen.

Om de Sint Elisabethsvloed te herdenken, opent Theek 5 Made precies 600 jaar later de collectie ‘Drimmelen aan de Biesbosch’. In deze collectie is ruim aandacht voor de vloed, Natuurpark de Biesbosch, maar natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de Liniecrossers, de geschiedenis van al onze mooie dorpen in woord en beeld en andere prachtige verhalen die zijn geschreven over de Biesbosch.

Tevens doen wij een oproep.
Wij willen deze bijzondere collectie zo compleet mogelijk maken. Daarom doen wij een oproep aan alle inwoners van de gemeente Drimmelen: Heb jij nog een mooi boek over bijvoorbeeld de dorpen in de gemeente Drimmelen of de Biesbosch dat je wilt doneren? Neem dan via de mail contact op  w.vandijk@theek5.nl of kom even langs in de bieb. Ons collectieteam kijkt vervolgens of jouw donatie past bij de collectie ‘Drimmelen aan de Biesbosch’ en geschikt is voor uitlening. Wie weet staat jouw boek straks te pronken in de bieb!

Wij ontvangen je graag bij de opening van ‘Drimmelen aan de Biesbosch’ op vrijdagavond 19 november om 19.15 uur bij Theek 5 Made. De toegang is GRATIS.
Aansluitend op de opening van ‘Drimmelen aan de Biesbosch’ is om 20.00 uur het culturele programma ‘Na de Vloed’ in de Mayboom te bezoeken. Dit programma wordt georganiseerd door Stichting De AmerkantOp. Meer informatie over beide programma’s, aanvangstijden en de toegangsprijs van ‘Na de Vloed’ vind je op www.theek5.nl/activiteiten.

Je bent overigens altijd welkom in de bibliotheek, of je nou lid bent of niet. Dus kom gezellig een keer binnen lopen. Tot ziens bij Theek 5!